Platser kvar till förarintyget

Det finns Nu fortfarande möjligheter att anmäla sig till vårens förarintygsutbildning.
Utbildningen pågår under två lördagar och börjar den 22 april. Om du är intresserad anmäl Dig Nu!

Förarintyg

Det är en kurs för dig som vill lära dig att hantera din fritidsbåt. Du lär dig att läsa sjökort med tillhörande hjälpmedel och att navigera inomskärs, väjningsregler samt sjövett och mycket annat som gör din färd på sjön både roligare och säkrare.
Förarbevis är en annan benämning på det som idag heter förarintyg. Förarintyget är ett intyg om att du som gått kursen har teoretiska kunskaper om att föra en fritidsbåt inomskärs och dagtid i skyddade och lugna vatten. Kursen fokuserar också på gott sjömanskap.  Flertal båtförsäkringsbolag ger dessutom rabatter på båtförsäkringar om du har förarbevis.
Kursen vänder sig endast till medlemmar i Nacka Båtklubb samt familjemedlemmar mantalsskrivna på samma adress. Vid detta kurstillfälle får max 2 deltagare/ medlemskap deltaga.

• Kursavgift: 750 :-
  • Var: Klubbhuset
  • När : Kursdag 1 Lördag 22 april  kl. 09:00 – 16:00*
    Kursdag 2 Lördag 29 april kl. 09:00 – 16:00*
  • Kursmaterial: Kurslitteratur, passare och linjal samt övningssjökort
    Du får av NBK låna kurslitteratur passare och linjal, men övningssjökort kostar 100:-. Litteratur, passare och linjal ska återlämnas i gott skick till klubben efter avslutad kurs i annat fall faktureras avgiften.
  • Du kan även välja att köpa kursmaterialet komplett med övningssjökortet för 450:-
  • Examinationsavgift: 450 :-  Betalas kontant vid provtillfället till NFB´s förhörsförrättare. Olika datum för examination kommer att finnas.

* 45 minuter lunchpaus. Medtag matsäck. Kaffe serveras.
Kursledare: Per Hellberg.
Per har en gedigen bakgrund inom båtliv och båtlivsutbildning och är även av Nämnden för båtlivsutbildning (NFB) auktoriserad förhörsförrättare.
Kursen är intensiv och kräver att man följer med. Kursen följer Nämnden för båtlivsutbildnings NFB´s anvisningar och uppfyller det som Transportstyrelsen, Sjöfartsverket samt Naturvårdsverket och andra berörda myndigheters kräver.

Så anmäler du dig

Anmälan gör du I BAS därefter betalar du inom 5 dagar in avgiften till NBK´s bankgiro 5612-9414 eller SWISH 123 553 21 89. Märk inbetalningen med deltagarnas namn samt betalningsalternativet KA1 eller KA2 enligt nedan.
KA 1   Kursavgift 750 kr + övningssjökort 100 kr = 850 kr
KA 2   Kursavgift 750 kr + komplett kursmaterial 450 kr = 1 200
Boka antalet platser och skriv in deltagarens namn i kommentarsfältet om är en anhörig som ska delta.
OBS anmälan är bindande.
Om intresse sedan finns kommer vi även att erbjuda en Kustskepparutbildning senare i vår eller till hösten.